מרק נבטים אביבי


Green pea soup with spring onion and mozzarella on a table

מרק נבטים אביבי

חומרים למרק נבטים

  • צרור כוסברה
  • 5 גבועלי סלרי
  • 3 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 1 כרישה
  • קופסת נבטי מאש
  • קופסת נבטי חמניה
  • 3 חופני בצל ירוק
  • אצבע שורש כורכום
  • 6 כוסותֿ ציר אצת קומבו

 

הוראות הכנה

לבשל את דף אצת קומבו כחצי שעה. לסנן את המים.

להוסיף לציר את שאר המרכיבים חוץ מהנבטים והבצל הירוק.

מבשלים 4\3 שעה את כל המרכיבים.

בסוף הבישול מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק.

אפשר גם לשם בנפרד בצלחת את הנבטים והבצל הירוק וכל סועד יכול לשם כאוות נפשו.

 

מרק נבטים בראי הרפואה הסינית

האביב זה זמן של התפרצות, הרבה אנרגיה עולה למעלה. אנשים אשר נוטים לסבול מחום, כאבי ראש, סחרחורות, עצבנות יטיבו ממרק זה המכיל מזונות קרירים. המנה הזו מאזנת את המזונות הקרירים כגון הסלרי, נבטים, כוסברה עם מזונות חמימים כגון: כרישה והבצל הירוק.