מרק טרטור קייצי בראי הרפואה הסינית


חומרים להכנת מרק טרטור:

  • כוס יוגורט עזים אורגני
  • שן שום כתוש
  • 1 מלפפון גדול מגורד
  • רבע כוס של כוסברה קצוצה דק
  • רבע כפית  מלח ים אטלנטי
  • כף זמן זית לקישוט

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומצננים היטב.

 

יוצקים לצלוחיות הגשה ומקשטים בכף שמן זית מעל כל מנה

 

 

בראי הרפואה הסינית:

יוגרט עזים הוא ממוצרי החלב הקלים לעיכול. מוצרי חלב מעיזים דומים בהרכבם לחלב אם ומותאמים יותר למערכת העיכול שלנו. מוצרי חלב לפי הרפואה הסינית קרים וקשים לעיכול. יוגרט מכיל חידקים פרו-ביוטיים, הממתנים את האנרגטיקה הקרה של החלב, מטיבים עם מערכת העיכול ובמיוחד עם המעי הגס. ברפואה הסינית יוגרט מטיב עם יובש ריריות במערכת הנשימה, כיבים במערכת העיכול, אי-שקט נפשי ועצירות.

 

המלפפון מצנן ומקרר את הגוף, מונע התייבשות ומעולה למזג אוויר חם והיבש האופני לרוב חלק הארץ השחונים בעונת הקיץ. מלפפון מכיל אנזים עיכול בשם טריפסין המסייע בעיכול חלבונים ועוזר בעיכול חלבון היוגרט.

 

השום והכוסברה חיונים במיתון האנרגטיקה הקרה והלחה של המנה. השום מחמם את המנה ואילו הכוסברה מייבשת וממתנת את הלחות של היוגרט והמלפפונים.

 

זו ארוחת בוקר אידאלית לימי החמסין של הקיץ.